Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Partition Magic - инсталиране и работа с програмата

Stalik   трудност:    видян: 53658

 

След тези операции на екрана програмата показва състоянието на харддиска преди и след промените, свързани със създаването на новия дял.


С НАТИСКАНЕ НА БУТОНА FINISH ПРОМЕНИТЕ НА ХАРДДИСКА НЯМА ДА ЗАПОЧНАТ ВЕДНАГА!!! Веднъж приети промените се записват в дясната колона (1 от интерфейса) Operations Pending или операции за извършване. Нищо няма да бъде извършено, докато не натиснем бутона Apply.За да откажем промените използваме бутона Undo.

2. Create a backup partition – създаване на дял за огледално копие на файлове или други дялове, за да се защитим от евентуална загуба на данни.Първият екран отново ни запознава с целта на операцията – създаване на дял за копия на избрани файлове

След това във Where to Create отново програмата предлага да изберем място за новия backup-дял.

Take space from which partitions – от къде да вземем свободно пространство за новия дял.

Четвъртият екран отново предлага избор на файлова система и размер на новия дял

След приключване на горните четири стъпки Partition Magic отново изкарва преглед на промените(преди операцията -> след операцията)С НАТИСКАНЕ НА БУТОНА FINISH ПРОМЕНИТЕ НА ХАРДДИСКА НЯМА ДА ЗАПОЧНАТ ВЕДНАГА!!! Веднъж приети промените се записват в дясната колона (1 от интерфейса) Operations Pending или операции за извършване. Нищо няма да бъде извършено, докато не натиснем бутона Apply.

3. Install another operating system – този съветник е полезен, ако искате да инсталирате допълнителна операционна система. Той може да подготви вашия харддиск за няколко различни операционни системи.След като изберете каква ще бъде новата операционна система , програмата отново ще ви попита къде да се създаде новия дял за ОС, от къде да се вземе свободно пространство и какви да са файловата система и размера на дяла.

Освен обичайните екрани, сега ще има и въпрос относно активирането на новосъздадения дял:Когато инсталираме нова операционна система , тя изисква да се инсталира на активен дял от харддиска. Активен означава дял, от който вашият компютър ще зарежда ОС. В случай че изберете Immediately новият дял ще стане активен и след рестартиране на компютъра старата ви ОС няма да стартира. Тази опция се избира само ако ВЕДНАГА СЛЕД РЕСТАРТА ще извършвате преинсталация.

Опцията Later не задава новия дял за активен и по този начин ще запазите старата си операционна система. Това се използва, ако сте решили да инсталирате нова ОС по-късно.

4. Resize a partition – оразмеряване на дял. На всеки се е случвало да иска да даде малко повече пространство на дяла с музика за сметка на дяла с операционната система или нещо от сорта, свързано с вземане на място от един дял и увеличаването на друг дял с това място. Операцията минава отново през 5 екрана – информация за операцията; избор на дяла, чийто размер ще променяме (Select Partition); задаване на размер за избрания дял (Specify new partition size), като отстрани програмата показва какъв е максималния, минималния и сегашния размер; в зависимост вида на действието- взимане или прехвърляне на свободно място, Partition Magic ще попита съответно къде да разпредели отнетото място ( на кои дялове да бъде прехвърлено) или от къде да вземе свободно пространство, за да увеличи избрания по-горе дял.

5. Redistribute free space – преразпределяне на свободното място . Програмата отчита общото ви свободно място и го преразпределя по равно между избраните от вас дялове.

6. Merge partitions – сливане на два дяла от харддиска. Тази опция слива два съседни дяла, но те трябва да са със еднаква файлова система !!!! Първият избран дял се разширява с размера на втория и втория се преобразува като папка в новосъздадения дял.

Това са опциите, предлагани от плъзгащото подменю Pick a task….


Страници: «1 2 3 »

Коментари (1)

slavi906 на 06.10 2012 в 21:06ч.
Здравейте! Исках да си прехвърля памет от диск Е в диск C, тъй като в C имах само 21 ГБ, от които 5 ми бяха свободни, а ми трябваха повече. Работих с програмата Partition Magic и намалих паметта в диск Е, но в диск C паметта си остана същата и не се увеличи. Сега имам с 4 ГБ по-малко памет в диск Е, а тази в C не се е променила. Къде може да е проблема? Благодаря предварително! :)

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: Национален Бизнес | Bomba.bg | IT Новини | Диплома.бг | TRAVEL туризъм | Реферати | AmAm.bg | Иде.ли | Курсови работи | Фото Форум | Spodeli.net | Фото-Култ | Atol.bg | Elmaz.com | MobileBulgaria.com | Казанлък.Com