Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Изграждане на прост FTP сървър

fix3d   трудност:    видян: 53060Когато имате сървър е полезно той да води логове за това кой го е използвал и как за това разрешете логването от секцията "logging".

óðîöè - uroci.comАктивирайте опцията "Enable Logging to File" и след това може да си изберете как да се водят логовете. Най-удобният според мен вариант е да се водят логове за всеки един ден, като логовете за всеки ден са в различен файл, като по старите файлове от предишни дни се трият.
Това става като маркирате първи настройката "Use Different log file each day" за да може да се създава различен лог файл всеки един нов ден. След това чрез "Delete old log files after " може да си избирате на колко дни да се трият старите логове.

Идва ред на настройката на потребителите. Тази настройка определя кои потребители ще могат да използват този сървър и какъв достъп ще имат до него. Това, което се определя е дали имат право да разглеждат файлове в дадена директория и дали могат да четат или променят тези файлове.

Тази настройка на потребителите ще можете да правите от четвъртата иконка от фигура 3. От тук ще можете да въвеждате нови потребители към вашият сървър. Когато натиснете гореописаната икона ще ви се покаже долният прозорец.

óðîöè - uroci.com


Натиснете бутона "Add" в полето "Users" и напишете името на потребителя. При мен съм въвел само един потребител с име "enev" . Маркирайте опцията "Enable account" и ако искате парола към този акаунт маркирайте и "Password" и напишете паролата за този акаунт в полето.

Ето и няколко по-важни неща от опциите на един потребител - чрез опцията "Bypass userlimit of server" се премахва ограничението от максимален брой потребители, които едновременно могат да използват сървъра за този потребител т.е. независимо от това, че има ограничение на сървъра (което ограничение разгледахме по-горе) за максимален брой потребители за този потребител това ограничение не важи и той може да използва сървъра независимо от това колко потребители са се свързали към FTP сървъра.
Други интересни настройки са "Maximum connection count" и "Connection limit per IP" - първата настройка дава възможност да се въведе определен брой пъти, които потребителя може да се свързва към сървъра, втората настройка дава възможност да се настрои по колко пъти този потребител може да се свърже от няколко различни компютъра.
Накрая обърнете внимание на опцията "Group membership" , която ще разгледам после, защото тя е доста полезна.


Страници: «1 2 3 4 5 »

Коментари (8)

pufpaf на 14.10 2006 в 19:35ч.
При мен се получава същото нещо не може да се свърже със сървъра? ако е възможно хелп
pufpaf на 14.10 2006 в 20:25ч.
сори за предишния коментар просто си изключете защитните стени
horhito на 15.10 2006 в 16:07ч.
със сигурност ли другите потребители ще виждат само това което съм шернал?
itsko_blizard на 23.11 2006 в 22:04ч.
всичко е супер но като задавам парола и не ми я приема тази дето сам я задал как да го опражя това? ако някои ми каже ще сам му благодарен!
atokdd на 07.05 2007 в 21:40ч.
Всичко е супер !
Благодаря !
А бъдете сигурни че се вижда само определената от вас директория!
УСПЕХ !
atokdd на 07.05 2007 в 21:43ч.
Не забравяй те ,че ако НЕ сте със СТАТИЧНО IP то всеки рестарт на РС-то то се променя ,!
d1f2 на 04.04 2008 в 11:08ч.
Аз искам да попитам този FTP сървър може ли да работи в безжична мрежа?
Ако някой може да ме светне ще съм му много благодарен.
nikitooo на 14.02 2011 в 13:55ч.
pufpaf пробвай като си изключиш firewall-a :)

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини